Lekkage 

Heb je nu lekkage en wil je dat er z.s.m, iemand langskomt om de waterschade te herstellen?  

Bel dan nu direct naar 0294 416151 

Lekkage in huis is heel vervelend. Het kan zorgen voor grote schade aan je woning en inboedel maar kan ook snel zorgen voor schimmels die je ziek kunnen maken. Zodra je een lekkage in je woning of bedrijfspand opmerkt trek meteen aan de bel en neem contact op met BELFOR.  

Voorkom een beschimmeld plafond, doorweekte meubels of een kromgetrokken vloer. De nasleep van een lekkage is een nachtmerrie. Voorkom extra schade en red je huis door snelle aanpak. Met een abonnement bij BELFOR ben je altijd op een lekkage voorbereid en wordt het snel voor je geregeld. Wij nemen de zorgen uit handen.

Bel dan nu direct naar 0294 416151  

Hoe herken je een lekkage?
Lekkages merk je vaak pas als het al te laat is. Let goed op vocht-, schimmelplekken, stucwerk dat gaat brokkelen, muffe geur in huis of zelfs hout dat gaat rotten. Ook kun je het opmerken door een hogere waterrekening dan normaal. Als er een lek in de leiding zit loopt het water continu weg. Daardoor ligt het verbruik hoger.  

Een lekkage opsporen
Het vinden met een lekkage is niet altijd even gemakkelijk. Door oorzaak van de lek zit vaak op moeilijk bereikbare plekken en kan klein en onopvallend zijn. Als je vocht of een schimmelplek op de muur ziet betekent het niet meteen daar de lekkage zit. Start bij het controleren van de leidingen die waar je makkelijk bij kunt. Ga met een stuk keukenpapier langs zichtbare leidingen af. Door het keukenpapier valt goed op of ergens natte plekken of vocht zit. Als je hierdoor niks gevonden krijgt ga dan met een gekleurd doekje de leidingen af. Hierdoor zie je of er kalk is ontstaan. Als de lekkage dieper in de muur of het plafond zit zou het kunnen dat er geen vocht zichtbaar is maar wel al kalkvorming. Bij twijfel schakel altijd professionele hulp in en breek nooit zelf je muren open om een lek te vinden! Bel BELFOR en wij nemen alle zorgen in handen.  

Tips om een lekkage te voorkomen: 

  • Draai de hoofdkraandicht! Als er een lekkage in de leiding zit is het belangrijk om het water af te sluiten om verder schade te voorkomen. Bel daarna meteen BELFOR voor een expert. 
  • Zet de wasmachine niet op een bovenverdieping en plaats hem in een lekbak. Zo wordt het water bij een lekkage opgevangen en voorkom je waterschade aan de vloer.  
  • Maak dakgoten op tijd schoon. Als de dakgoot vol zit met vuil en bladeren raakt het verstopt. Dat zorgt voor lekkages. 
  • Controleer kitnaden. Waterlekkage in de badkamer ontstaat door slecht kitnaden die het water niet meer tegen kunnen houden. 
  • Voorkom dat de buitenkraan bevriest. Sluit het water af en laat de leidingen leeglopen. Zo voorkom je dat leidingen gaan scheuren. 

 Wil je meer informatie over onze abonnementen, of advies over welk pakket het beste bij jouw behoeftes en situatie past? Neem vrijblijvend contact op.